Aerobik karanténban

Magyarországon is terjed a koronavírus, így mindenképp jogosan merül fel bennünk a kérdés: menjünk-e aerobikedzésre vagy inkább maradjunk otthon? A szakértők véleménye, hogy ha odafigyelünk és megtesszük a szükséges higiéniai intézkedéseket, nem lehet baj. A vírus megjelenése nem valószínű, hogy elveszi a sportolni vágyók kedvét kedvenc időtöltésüktől, a rendszeres mozgástól. Aki úgy dönt továbbra is aktív szereplője lesz kedven aerobik órájának, megfelelő odafigyeléssel csökkentheti annak veszélyét, hogy megfertőződik. A betegségek és fertőzések elkerülésében nagy szerepet kapnak az immunerősítők, vitaminok és étrend-kiegészítők. Edzések előtt fontos az alapos kézfertőtlenítés és a szájmaszk használata. Ha azonban fenntartásaink vannak az edzőtermekkel kapcsolatban, és az otthon maradás mellett döntünk, vagyis a karantén aerobikot választjuk, akkor sem kell csüggednünk, hiszen számos online opció közül válogathatunk, melyek remek lehetőségek ahhoz, hogy karanténban is formában maradjunk.

A Flexi-Team aerobikoktatói is csatlakoztak az online edzések világához. Karanténban pedig extra videókkal igyekeznek segíteni azoknak, akik az otthoni edzéseket választják. Egyes edzők lehetőséget teremtenek arra, hogy karantén edzéseiket élőben vagy utólag is megnézhetjük. Ugyanolyan fontos számukra, hogy motiválják és inspirálják az internetes csatornákon hozzájuk csatlakozó embereket, így gyakran előfordul, hogy némi plusz jókedvvel, mókával és pozitív energiával spékelik meg a bejelentkezéseket. Nem egyedi eset, hogy az egyes edzők a saját otthonukból vezetik le a karantén edzéseket, ezzel segítve a legtöbbet abban, hogy az otthoni edzéseink ugyanolyan élményekben gazdagon teljenek, mint az edzőtermiek.

Az online csoportos órákon általában heti 2-3 általános edzéshez juthatnak a tagok. Ezek a teljes értékű, általában 50 perces karantén edzések, bemelegítéssel-nyújtással, aktív edzéssel egybekötve ingyenes formában érhetőek el. Az elő bejelentkezések általában a közösségi médiában jelennek meg, amikhez bárki csatlakozhat, akinek van otthon internet elérhetősége. Számos aerobik karanténban videót találunk, melyek pontos instrukciókkal segítenek minden feladatnál, akár kezdők, akár haladók vagyunk, így egyszerűen követni tudjuk a gyakorlatokat. Természetesen arra is van lehetőség, hogy online privát karantén aerobik órát vegyünk. Talán ez egy fokkal több egyeztetést kíván a kiválasztott edzővel, de mindenképpen megéri, már csak abból a szempontból is, hiszen így azt a fajta aerobikedzést kapjuk, ami egyéniségünkhöz és igényünkhöz van szabva és kizárólag a mi és az aerobikedző részvételével zajlik.