Az aerobik egészségünkre gyakorolt jótékony hatása

A rendszeres testmozgás nagyon fontos, hiszen segítségével a mindennapokat jó hangulatban és energikusan tölthetjük el. Napjainkban számos mozgásformával találkozhatunk, de ha meghalljuk az aerobik szót, azonnal be tudjuk azonosítani ezt a mozgásformát. Ritmusos és pörgős zenék, gyors mozgások és egy garantált elfáradás jellemzi ezt a fajta edzésformát. Az aerobik tehát egy izgalmas mozgásforma.

Fontos azonban tudnunk, hogy az aerobik lényege, hogy az edzés során a testmozgáshoz szükséges energia előállítása nagy mennyiségű oxigén felhasználásával történik vagyis az izmok energia nyerése oxigén jelenlétében zajlik. A szervezetünk a rendelkezésre álló tartalékainkat (szénhidrátok és zsírok) oxigén segítségével égeti el. Ezzel biztosítja izmainknak a megfelelő energiát. Olyan energiákat kapunk egy ilyen edzés során, melyekhez csupa pozitív élettani hatás társul. Az ember alapvetően nem inaktivitásra termett, igénye van a sportolás kedvező hatásaira nemcsak egy kívánt alak elérése tekintetében, hanem a szervezetére gyakorolt jótékony hatása miatt is. Élettani hatását tekintve sok pozitív érvet sorolhatunk fel egymás mellett. A legfontosabbak természetesen az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásaik, hiszen számos betegség kialakulása megelőzhető a sportággal. Energiával tölti fel nemcsak testünket, de a lelkünket is egyaránt. A zsírégetés és alakformálás mellett javítja az anyagcserét, remek hatással van a légzésre és a keringésre is egyaránt. A kívánt testalkat belátható időn belül elérhető, hiszen kalóriaégetésre ez az egyik legjobb edzésforma, mert átmozgatja egész testünket. Az anyagcserénkre való jótékony hatásának köszönhetjük, hogy hatékonyan lehet fogyni vele. Az aerobik fejleszti a szervezet ellenálló képességét egy vidám edzésforma keretében. Csökkenti a stresszt, segít levezetni a feszültséget és megelőzhető vele a depresszió. A rendszeres mozgás és a kellemes elfáradás pedig elősegíti a valóban mély és pihentető alvást.

Az aerobik nagy előnye, hogy egy igazán tág sport. Ez tulajdonképp annyit jelent, hogy személyre szabottan lehet az edzéseket kialakítani, végezhető súlyzókkal, gumikötéllel, karikával, lépcsővel. (Ez utóbbi talán az egyik legkedveltebb.) A sok különböző aerobikfajta pedig biztosítja azt, hogy mindenki megtalálja köztük a kedvére valót.

Ha kérdésed van, akkor keresd nyugodtan a Flexi-Team Aerobik és Torna Klub professzionális aerobik edzőit, hogy személyre szabott javaslatot tegyenek neked az aerobik területén!

Hajrá Flexi-Team!