Az aerobik előnyei

Modern világunkban egyre inkább elterjedt és méltán kedvelt edzésforma az aerobik. A Flexi-Team Aerobik és Torna Klub már 15 éve tart aerobik edzéseket kortól és nemtől függetlenül. Számtalan gyermek és felnőtt szívébe került fontos helyre a mozgás szeretete a képzett aerobikoktatóink lévén. Bár, első ránézésre az aerobik nem tűnik túl nehéz edzésformának, akik azonban régóta űzik ezt a sportot, pontosan tudják milyen izomlázzal jár egy-egy óra. Az izomláz természetesen nem negatív értelemben vett végeredmény. Az aerobik gyakorlatokat valójában úgy jellemezhetjük, hogy az oxigén segítségével állít elő energiát a szervezetünk, az izmok számára.

Egészségünkre gyakorolt számos jótékony hatása mellett természetesen más előnyei is vannak. Az első és legnagyobb előnye mindenképpen az, hogy csoportban zajlik az óra, így rendkívül sok motivációt meríthetünk másoktól. A jó aerobik esetében annyira motiváltnak érezzük magunkat, hogy újra és újra át akarjuk majd élni az edzés örömét. Olyan energiák szabadulnak fel az edzések során, amik nem csak testileg, de lelkileg is feltöltenek majd. Amellett, hogy a testünk és lelkünk is kívánni fogja, a mindennapi életben is észrevesszük majd a pozitív lélektani hatásait. A csoportban való sportolás pedig a jókedvet is biztosítja, hiszen a mozgás endorfint termel, ami a boldogságért felelős hormon. A pörgős zenékkel és stílussal garantált, hogy a testmozgást élményként vigyük haza. Különféle óratípusok közül választhatunk. Az alakformáló aerobik a nagyobb izomcsoportokat célozza meg.

A step-aerobik a zsírégetés mellett az állóképességet növeli. Az aerobik olyan népszerű, hogy rendezvényeken vagy nagyszínpadokon híres aerobikoktatók is tartanak órákat. Egy ilyen rendezvényen garantáltan kedvet kapunk majd ehhez a sporthoz. Tehát egy jól megválasztott hely és egy kiváló edzői csapat garantálja, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Nincs nemhez és korhoz kötve, bárki választhatja ezt a sportágat, ha megtetszett neki. Egy szakképzett aerobikoktató tekintettel van az esetleges egyéni problémainkra, korábbi sérüléseinkre, és ezek figyelembe vételével állítja össze a feladatokat és az intenzitást. Természetesen egy szakképzett oktató támogatásával a súlyunkból is leadhatunk, ugyanakkor az izmainkat is építhetjük. Ha már minden megy a tervek szerint, még új barátokat is szerezhetünk. Az aerobik annyira kinőtte magát, hogy rengeteg lehetőség vár ránk, hogy megtaláljuk a számunkra legelőnyösebbet.

Aerobik kicsiknek és nagyoknak Egerben és Monoron.

Jelentkezz online, s vegyél részt első ingyenes edzéseden!