Legnépszerűbb aerobik óratípusok

A napi munka után mindannyian vágyunk a feszültség levezetésére, egy kis vidámságra, szórakozásra. A mindennapi stressz levezetésére igazán remek választás a rendszeres és örömteli testedzés. De milyen aerobik óratípust válasszak? Ezt a kérdést gyakran teszik fel azok, akik még egyáltalán nem próbáltak ki egyet sem. A sokféle edzés lényege pedig egyáltalán nem az elbizonytalanítás, hanem hogy mindenki olyan aerobik óratípust találjon, ami leginkább megfelel a céljainak. Mielőtt kiválasztjuk az óratípust, a legfontosabb, hogy megfogalmazzuk mik a céljaink. A cél alapvetően meghatározza ez edzés típusát. Csak akkor lesz következetesen betartott, rendszeres az edzés, ha azt beállítottságunknak, életkorunknak és egészségügyi állapotunknak megfelelőt választunk. Lássuk tehát a legnépszerűbbeket.

Alakformáló aerobik óra:

Ezt az óratípust akkor érdemes választanunk, ha a már meglévő izmainkat szeretnénk formálni. Az óra során fontosabb izomcsoportjainkat edzhetjük különböző eszközök segítségével (pl. kézi súlyzó, gumikötél, step pad). Az óratípus magába foglalja azokat az erő- állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel az egész test átmozgatás valósul meg. A nagy ismétlésszámok jellemzik az órát, semmilyen koreográfiát nem kell követnünk.

Hot Iron aerobik óra:

Ez az óratípus gyógytornász által kifejlesztett, erő- és állóképesség fejlesztő edzésprogram. Egy igen intenzív állóképességi edzés, segítségével gyorsan és igen látványosan csökken a testzsír, fejlődik az izomzat, formássá válik a test. Az edzés eszközei: tárcsás súlyok és súlyzórúd, step pad.

Zsírégető aerobik óra:

Közepes intenzitású óra, amely a test zsírszöveteinek csökkentését célozza meg. Szökdécselés nélküli lépéskombinációkat tartalmaz, amik által nagy hangsúlyba kerül a has- és farizmok, valamint a combizmok érő- állóképességének fejlesztése. Azok számára a legalkalmasabb, akik szeretnének formálódni, és megszabadulni az esetleges súlyfeleslegtől.

Step aerobik óra:

Ez a fajta aerobik óra speciálisan kifejlesztett lépcsőn végzett kondíció- és koordináció fejlesztő gyakorlatokat foglal magába. Segít az izomtónus javításában és építésében, nagyszerű és hatásos zsírégető. A lábak mellett a karmunka is erős hangsúlyt kap az óra alatt. A ritmusos mozgást kedvelőknek, a koreográfiákat gyorsan megtanulóknak kitűnő választás.

Aki kellőképp elszánt és nem igazán kísérletezgető típus, annak kifejezetten hasznos kis összefoglaló ez a cikk a legnépszerűbb aerobik óratípusokról.

Ha kérdésed van, akkor keresd nyugodtan a Flexi-Team Aerobik és Torna Klub professzionális aerobik edzőit, hogy személyre szabott javaslatot tegyenek neked az aerobik területén!

Hajrá Flexi-Team!