A Magyar Speciális Olimpia Szövetség torna szakágának online versenyén

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség torna szakága online versenyt szervezett, kifejezetten új gyakorlatok bemutatásával. 

Az új gyakorlatok 2020. évtől 7 éven keresztül kötelező gyakorlatok. Ez azt jelenti, két világjáték verseny anyaga lesz.

Az új gyakorlatokat csak szeptemberben tudtuk elkezdeni tanulni. A tavaszi időszakban online formában oktathattunk és sajnos a verseny is elmaradt.

Szeptembertől teljes odaadással álltunk neki a kötelező gyakorlatok tanulásának. Ezen rövid idő alatt, 3 szerre tudtunk kiválóan felkészülni, viszont a talajgyakorlatok nehézségi foka miatt, azok csiszolása már a tavaszi idényre fog átcsúszni – mondta Deák Diána a Flexi-Team Aerobik és Torna Klub fogyatékkal élők sportja szakosztály vezetője, edzője.

Az online verseny sajátossága volt, hogy mindenkinek ott kellett megrendezni, ahol a gyerekek felkészültek. A gyakorlatok bemutatását rögzíteni kellett, de nagyon fontos volt az is, hogy mint egy hagyományos versenyen, figyelni kellett a szólításra, vagy akár a be- és kijelentkezésre is. A rögzített felvételt el kellett küldeni a Magyar Speciális Olimpia Szövetség torna szakág vezetőjének.

A gyakorlatokat két bíró fogja értékelni, az egyik a Magyar Speciális Olimpia Szövetség torna szakágvezető helyettese, míg a másik bíró a Magyar Speciális Olimpia Szövetség torna volt szakágvezetője. Így biztosak lehetünk benne, hogy az értékelés magas szakmaiság mellett fog történi ezen a megmérettetésen is. Fantasztikus megoldás az is, hogy minden versenyző anyagát elküldik, ezzel nem csak a pontozás korrektségét láthatjuk, hanem plusz tanulási lehetőséget biztosít, mert a többiek gyakorlatából is építhetjük a sajátjainkat.

A megmérettetésen összesen 8 versenyzővel indultunk, akik közül 3 fő már rutinos, 5 fő versenyző számára ez volt az első verseny. Az újoncokkal szeptember-október hónapokban kezdtük a közös felkészülést.

A csapat tagjai:

Sztahó Anikó

Figeczki Márta

Schmidt Petra

Schmidt Vivien

Nagy Nikolett

Szilágyi Csaba

Halász Ármin

Kóródi Péter

Edző: Deák Edina

A bírálatokról, helyezésekről a Magyar Speciális Olimpia Szövetség torna szakág értesítést fog küldeni (amit természetesen közölni fogunk) !

Hajrá FLEXI-TEAM! Hajrá TORNA!

Kattints a linkre a versenyről és csapatról készült képek megtekintéséhez!

https://flexiteam.hu/galeria/?album=228340